A legtöbb munkáltató még jóval a nyári szezon előtt szabadságolási tervvel készül fel arra, hogy zökkenőmentesen folyjon a termelés. Számos vállalatnál a nyár nem az üdülés, hanem a túlmunka időszaka.

A Globus Konzervipari Rt.-nél például nemcsak a dolgozók részéről szükséges az intenzív munkavállalás; a nyaralás rovására a vezetők is kiveszik részüket a megnövekedett feladatokból. Jéhn József, a társaság alelnöke a Világgazdaságnak indoklásul elmondta: a konzerviparban nyáron végzik el a munka dandárját, vagyis ilyenkor termeli meg a vállalat az egész éves értékesítési árualapját. A nyári szezont megelőző időszakban évente nagy karbantartási munkálatok kezdődnek - utalt a szabadságok egyik lehetséges felhasználási idejére. Általában május közepéig tart a gépek felújítása, így az ezt megelőző időszakban nyílik lehetőség a szabadságok kivételére. Nyáron csak rendkívüli esetben adható ki szabadság - mondta Jéhn József. Ilyenkor általában még a vezetőség sem engedheti meg magának, hogy hosszabb pihenésre menjen.

Valamivel könnyebb a helyzet a Danubius Szálloda és Gyógyfürdő Rt. alkalmazottai esetében. Nekik is nyáron kell a legtöbbet dolgozniuk. Ebből adódóan viszont ekkor tehetnek szert a legnagyobb keresetekre. Kőszegváry Ferenc, a társaság humánpolitikai igazgatója lapunknak elmondta: általában az év elején szabadságolási tervben határozzák meg a vezetők, hogy ki, mikor mehet el, és mikor nem lehet engedélyezni a szabadság kivételét. A munkavállalóikkal kötött kollektív szerződésben például előnyben vannak a gyermekes anyák, akiknek kifejezetten az iskolaszünet alatt szoktak lehetőséget biztosítani arra, hogy a nyári szünetben iskolás gyermekeikkel együtt nyaraljanak.

A Magyar Posta az éves szabadságokat mindig a szabadságolási tervnek megfelelően adja ki, ami a hosszú évek óta tapasztalt "munkacsúcsok" alapján tervezhető. A legnagyobb leterhelés a nyári idegenforgalmi szezon és a téli ünnepek idején jelentkezik - tájékoztatott Potykiewicz Tamás. Az ország második legnagyobb foglalkoztatójának hr-igazgatója elmondta: természetesen a rendszeresen ismétlődő tevékenységek - mint a nyugdíjak kifizetése, vagy a választások - időpontjában jelentkező küldeménynagyság is tervezhető. Ennek megfelelően a postai forgalom területén tevékenykedők, valamint a kézbesítők nem mindig akkor vehetik igénybe a szabadságukat, amikor az ország dolgozóinak nagyobb része - fűzte hozzá a hr-igazgató.

Miután az édesiparban nem a nyári szezon jelenti a csúcsidőszakot, a dolgozók augusztusig szabadon kivehetik szabadságukat - mondta Zalányi Péter, a Kraft Foods Hungária Kft. termelési igazgatója. Ekkor végezzük el a karbantartási munkákat is. A nyár utolsó hónapjától azonban már megkezdődik a szezonális termékek gyártása, ezért ekkor már minden munkatársunk közreműködésére számítunk - tette hozzá. (SK-TTE)

Munkatársainktól