A multik anyaországban alkalmazott munkaerő-megtartási technikái nem biztos, hogy itthon is működnek - hangzott el az Arthur Hunt személyzeti tanácsadó cég által a közelmúltban megrendezett kerekasztal-beszélgetésen, ahol humánügyi vezetők ezzel kapcsolatos tapasztalataikat osztották meg egymással.

Cégünknél a munkaerőt egyebek közt azzal próbáljuk megtartani, hogy 13. havi fizetésben részesítjük az alkalmazottakat, évente kétszer emeljük a béreiket, a szállodaláncon belül pedig a vállalati kártyával bizonyos szolgáltatásokat 25-75 százalékos kedvezménnyel vehetnek igénybe. A profilból adódóan emellett kedvezményes étkeztetésben és üdülésben is részesülhetnek - mondta Hajtó Zoltán. Az Accor-Pannónia humánpolitikai igazgatója egyébként azt tapasztalja, hogy Nyugat-Európában a szállodaiparban magasabb a fluktuáció, mint itthon.

A Xerox Magyarországnál hét juttatási csomagból - önkéntes nyugdíjpénztár, étkezési hozzájárulás, oktatás, üdülési csekk, vásárlási utalvány, ruhapénz, sport - választhatnak a munkavállalók, miután mindegyik rendelkezik egy erre fordítható büdzsével. Ángyán Dóra, a cég hr-igazgatója szerint a munkatársak megtartásában nagy szerepe van annak is, hogy a vezető mennyire ismeri el, tiszteli alkalmazottjait.

Életkortól, illetve szakmai tapasztalattól függően más és más eszközökkel motiválhatjuk dolgozóinkat. Az 1-5 éves szakmai tapasztalattal rendelkező kollégáink megtartásának legfontosabb eszközei között az egyénre szabott, egyértelmű teljesítményértékelést emelte ki Safrankó Edit, a Danone erőforrás-fejlesztési menedzsere. (VG)