Július 1-jétől újabb szállodával bővül a Hunguest Hotels-lánc, s az idén és jövőre is egy-egy hotel csatlakozik a társasághoz. Eszerint a legfiatalabb Hunguest-szálloda a csíkszeredai Hotel Fenyő lesz - jelentette be Hülvely István vezérigazgató a cég tegnapi sajtótájékoztatóján.

Az rt. és a csíkszeredai székhelyű Fenyő Kft. a közelmúltban kötött határozatlan idejű franchise-szerződést, s így a háromcsillagos - ám ennél magasabb szintű szolgáltatást nyújtó - Hotel Fenyő július 1-jétől bekapcsolódik a Hunguest értékesítési rendszerébe. Ezt követően október 1-jétől a négycsillagos hajdúszoboszlói Hotel Aqua-Sol, majd pedig a jövő év közepétől az ugyancsak négycsillagos tapolcai Hotel Pelion lesz a lánc tagja.

A Hotel Fenyőt 2000-ben vette meg és 2,2 millió dollárért újította fel a Fenyő Kft. - tájékoztatott Kurkó János György tulajdonos. Az áprilisi nyitás utáni, első töredék évben átlagosan 50-55 százalékos foglaltsággal számolnak, s a következő évtől éves szinten 50-60 százalékos foglaltság a cél. Így 7-10 év alatt térülne meg a befektetés. Még az idén várható, hogy az e tulajdonosi körhöz tartozó újabb két erdélyi hotel kapcsolódik a Hunguest Hotelshez. A tulajdonos hosszú távú tervei között egy extrémsport-park létrehozása is szerepel.

A Hunguest Hotels az idén is folytatja az 1997-ben megkezdett rekonstrukciós programját, amelynek során több mint hétmilliárd forintot fordítottak fejlesztésre. Az idén már korszerűsítették a hévízi Hunguest Hotel Panorámát, s rövidesen sor kerül a Hotel Héliosra is. Mint Hülvely István hangsúlyozta, saját szállodafejlesztéseik mellett a Gyulai Várfürdő és a Büki Gyógyfürdő korszerűsítése vendégeik számára kedvező, hiszen mindkét esetben a Hunguest-szállodák közvetlenül kapcsolódnak a gyógyfürdőhöz. A gyógyszolgáltatások mellett a társaság másik kiemelt célja a konferenciaturizmus feltételeinek mind teljesebb megteremtése s ezzel vendégkörük jelentős átalakítása.

Az elmúlt években javult a lánchoz tartozó hotelek kihasználtsága, hiszen míg 1999-ben éves szinten 58,7 százalékot regisztráltak, addig tavaly ez 60,3 százalék volt. Jelenleg a Hunguest Hotelshez 26 szálloda (4445 szobával és 9209 férőhellyel) tartozik. (LI)