A Sole Hungária Rt. 2,3 milliárd forintot fordít az idén beruházásra; az összeg feléből Szegeden, 25-25 százalékából pedig Pásztón, valamint Bácsbokodon hajtanak végre fejlesztéseket - jelentette be a társaság szegedi központjában Gerald Lenihan vezérigazgató.

Szegeden már beindult a gyártási kapacitás és a választék bővítését célzó fejlesztés. Pásztón hamarosan megkezdődik az új logisztikai központ kialakítása, valamint a helyi önkormányzattal közös beruházásként szennyvíz-előtisztítót építenek. Bácsbokodon is az uniós előírásoknak megfelelő technológiai fejlesztés kezdődik.

A Sole a napi 800 ezer liter tej feldolgozásával a második legnagyobb hazai tejipari cég. A társaság múlt évi árbevétele megközelítette a 40 milliárd forintot. Az idei terv 45 milliárdot céloz meg - jelenti az MTI.

Az olasz tulajdonos a társaság alaptőkéjét 2001-ben közel 1 milliárd forinttal, 2,76 milliárdra emelte a beruházások és a további terjeszkedés érdekében. Az rt. a múlt év végén tulajdont szerzett a két szlovákiai cég akvizíciójával létrejött Sole Slovakia a. s.-ben.

VG-összefoglaló