Júniustól Szini Istvánt a GE Hungary Rt. igazgatótanácsának elnökévé és az anyavállalat magyarországi vezető képviselőjének nevezték ki. Vezető képviselőként valamennyi GE-üzletág nevében építi és bővíti a cég kapcsolatait a vevőkkel és kormányzati szervekkel. Feladatai közé tartozik új magyarországi piacok kialakítása is - közölte lapunkkal a társaság.

Szini István az elmúlt 12 év során számos kulcspozícióban - többek között kormányzati kapcsolattartó állásban is - dolgozott multinacionális nemzetközi cégeknél. Az utóbbi két esztendőben például a Suez Lyonnaise des Eaux Hungária Holdingnál - elnöki beosztásban - irányította a kormányzati kapcsolatokat ápoló tevékenységet. Ezt megelőzően a Westel Rádiótelefon Kft. vezérigazgatója volt, a US West hazai és közép-európai tevékenységét vezette, illetve a Schrack Telecom Hungary első számú képviselője volt. 1995 és 1999 között Szentendre tanácselnökeként is működött.

Szini a Budapesti Műszaki Egyetemen kapta meg villamosmérnöki diplomáját 1970-ben, majd 15 évvel később mérnöki doktorátusát is itt szerezte. 1978-ban ipari gazdaságtanból diplomázott a Budapesti Közgazdaság-tudományi Egyetemen. Az általa irányítandó GE Hungary Rt. az elmúlt tizenöt évben több mint 1,1 milliárd dollárnyi befektetést hajtott végre, ezzel az egyik legnagyobb itt működő multinacionális vállalat, amely csaknem 14 ezer embert foglalkoztat budapesti és vidéki üzemeiben. (VG)