Már a belső munkákat végzik Bükfürdőn, a 4,5 milliárd forintos beruházással épülő szállodában, amely a Radisson-lánchoz tartozik majd. Bővítik a golfpályát, s tavasszal indul a húsz épületből álló üdülőfalu építésének első üteme. Az öszszesen 2,5 milliárd forintos beruházás iránt külföldi befektetők is érdeklődnek.

Hegyi Attila, a Birdland Gold & Country Clubot birtokló Hungária Golf Kft. ügyvezetője elmondta, a szálloda megnyitását októberre tervezik, míg a golfpálya bővítésével - amely mintegy 500 millió forintos fejlesztés - tavaszra készülnek el. A hotel 4,5 milliárd forintos projekt, amelyhez egymilliárdot kaptak a Széchenyi-tervből. A Radisson-lánccal húsz évre szerződtek le, de további tízre opciót adtak. A társaságnál úgy vélik, 2004-ben - amely az első teljes esztendő lesz a hotelben - átlagosan 50-55, míg 2005-ben 65 százalék körüli foglaltsággal lehet számolni.

A cég tervei szerint az idén májusban megkezdődne a golfklub területén a tervezett üdülőpark építésének első üteme is, amely során nyolc villa épülne fel. Itt 30-75 négyzetméter közötti apartmanok kapnának helyet, ám igény szerint az előre meghatározott méreteken lehet majd változtatni. A nyolc villa és az első ütem részeként elkészülő teljes infrastruktúra 1,2-1,3 milliárd forintos beruházás lesz. A finanszírozás módozatain még dolgoznak - mondta Hegyi Attila -, ám nem kizárt, hogy a saját erő és a bankhitel mellett külső invesztort is bevonnak. Már több külföldi pénzügyi befektető járt Bükön, ám a végső megállapodásra még várni kell.

Az önkormányzat tervei szerint egy 1,6 kilométer hosszú új úttal segíti az üdülőtelep megközelíthetőségét. Mint az önkormányzat illetékese elmondta, a közbeszerzési pályázat most van folyamatban, s május-júniusban megkezdik az építkezést. Az út átadását novemberre tervezik. Az üdülőpark egyébként öszszesen húsz épületből áll majd, amelyekben 10-12 luxusapartmant is kialakítanak. Emellett a vendégek igényeit kiszolgáló szórakoztató és sportközpont is épül.