Teljesítményarányosan szponzorálná a Mol Rt. Baumgartner Zsolt F1-es pilótát. A Baumgartner család és Frank Tamás azonban nem tudja elfogadni a Mol csütörtöki, szponzorációs szándéknyilatkozatát. A magyar versenyzőtől összesen 8 millió dollárt váró Minardi

Team SpA egyelőre türelmesen figyeli az eseményeket, miközben itthon, úgy tűnik, füstbe ment terv Baumgartner Zsolt F1-es indulása.

Információink szerint a korábbi - szándéknyilatkozatba is foglalt - legfeljebb 380 millió forintos szponzoráció helyett a Mol Rt. tegnapi ajánlatával mindössze 60 millió forint fix támogatást nyújtana az első magyar F1-es pilótának. A támogatás további részét a versenyző teljesítményéhez kötötte - az általa visszavonhatatlannak minősített - ajánlatában az olajtársaság. Lapunk úgy tudja: minden teljesített futam után 5 millió, minden egyes megszerzett pont után pedig 15 millió forinttal szponzorálnák a pilótát. A cég tegnap délutáni sajtótájékoztatóján Szórád József ügyvezető igazgató elmondta: 150 millió forintot érne, ha a versenyző legalább tíz Forma-1-es futamon célba érkezne. Jelezte: a Mol február 29-ig fenntartja szponzorációs szándéknyilatkozatát.

Miután azonban a Moltól nem kapja meg a pilóta a kívánt szponzorációs összeget, nem alakulhat meg a pilóta versenyjogaival rendelkező gazdasági társaság, amelyben az állam is tulajdonos. Utóbbi képviselői ugyanis már korábban leszögezték, csak abban az esetben biztosítják az általuk felajánlott 4 millió dollárt, azaz 844 millió forintnyi összeget, amennyiben a szponzorok is hiány nélkül befizetik az ugyancsak négymillió dollárt.

Szigetvári Viktor, a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium szóvivője lapunknak elmondta: sajnálattal értesültek arról, hogy Baumgartner Zsolt menedzsmentje nem tudott megállapodni a Mollal, mivel így veszélybe került a pilóta Forma-1-es szereplése. Frank Tamás jelezte: a fej-leményekről tájékoztatták a

Minardi vezetését. Mint mondta: az istállónál bíznak abban, hogy sikerül a szponzori feltételeket teljesíteni. Eredetileg tegnapig kellett volna átutalni a Minardinak kétmillió dollárt.