Több nagy budapesti irodaházban zárt le bérbeadási tranzakciót a DTZ Hungary Kft. A közvetítés révén egyebek között az Optima A, az NBC, a Dexagon és az Alkotás Point épületeben helyezett el bérlőket.

Az Optima A-ban a Zepter Budapest az utolsó, 210 négyzetméteres területre szerződött. Ezzel tele lett a ház, a beruházó már tavaly év végén hozzálátott az új B épület kivitelezéséhez. A munkálatok várhatóan 2006 elején befejeződnek. A Dorottya Udvarba a Wild Hungary Kft. költözik júniustól, a társaság 320 négyzetmétert bérelt ki. Növeli az ügylet értékét, hogy hosszú távra szól a szerződés. A luxusirodaház tulajdonosa az Axa Reim társaság, a volt ipari ingatlanból kialakított hatalmas komplexum kihasználtsága jelenleg 72 százalékos. A Mota Hungária Rt. ugyancsak hosszú távú bérleti szerződést írt alá a Dexagon irodaházban. Az Alkotás Pointnál pedig a Geomant Kft. az új bérlő. Utóbbi irodaháznál több mint 90 százalékos a telítettség.

A Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium egy része az V. kerületi, 2264 négyzetméteres NBC irodaházba költözik. A minisztérium beköltözésével immár nagyon közel kerültek a teljes telítettséghez, jelenleg is tárgyalásokat folytatnak a fennmaradt 205 négyzetméterre, amely májusban üresedett meg - tette hozzá Horváth Franciska, a DTZ vezető tanácsadója. (VG)