Húszmillió eurós (4,96 milliárd forintos) beruházással bővíti hűtőgépgyártó kapacitását nyíregyházi gyárában az Electrolux - jelentette be tegnap a társaság. A cég ezzel 160 új munkahelyet teremt. Közleményük szerint a kombinált alulfagyasztós hűtők iránt megnövekedett kereslet miatt döntöttek a bővítés mellett. A beruházás augusztusban kezdődik, a termelés pedig terveik szerint 2006 májusának elején indulhat.

Az Electrolux ez év januárban kezdte meg a termelést új nyíregyházi hűtőgépgyárában, amelyet 65 millió eurós befektetéssel hoztak létre. Ezzel tájékoztatásuk szerint a világ legnagyobb konyhai, fürdőszobai, tisztító- és szabadtéri eszközöket gyártó vállalata 600 új munkahelyet teremtett. A mostani bővítéssel a 36 ezer négyzetméteres gyár 11 200 négyzetméterrel, a 8 ezer négyzetméteres raktár pedig 6 ezer négyzetméterrel bővül majd, mindennek köszönhetően pedig az eddigi 560 ezer darabos kapacitás 280 ezerrel nő, azaz az üzem évi 840 ezer hűtőkészülék gyártására lesz képes.

Takács János, az Electrolux Lehel Kft. vezérigazgatója jelezte: ez a kapacitásbővítés is tovább erősíti meghatározó szerepüket és hírnevünket az Electrolux csoporton belül. Közleményük szerint a jelenleg gyártott két termékcsalád mellett újak is megjelennek a jövőben. A nyíregyházi gyárban előállított termékek nagy részét Nyugat-, Közép- és Kelet-Európába, valamint Oroszországba és Ukrajnába exportálják. (VG)