Vizsgálja a Praktiker barkácslánc eladásának lehetőségét tulajdonosa, a Magyarországon is aktív Metro kiskereskedelmi csoport - jelentette be a társaság. Emellett felmerült a tőzsdei kibocsátás gondolata is. A Praktiker kiválóan pozicionált, magában is képes talpon maradni - indokolt Hans-Joachim Körber Metro-vezér. A Metro csoport - frissen közzétett eredménykimutatása szerint - éves szinten 4,2 százalékkal, 13,4 milliárd euróra növelte forgalmát 2005 első negyedében. Üzemi nyeresége 1,3 százalékkal, 147,2 millió euróra emelkedett.

Magyarországon a tervezettnél másfél milliárddal több, 44 milliárd forintos bruttó árbevételt ért el 2004-ben a Praktiker barkácslánc. Az idén azonban - a barkácscikkek és az építőanyagok piacán tapasztalható visszaesés miatt - csupán a tavalyi forgalmat szeretné megismételni - tájékoztatta lapunkat a Praktiker Építési és Barkácspiacok Kft. ügyvezető igazgatója, Karl-Heinz Keth.

Az anyacég, a német Praktiker AG az elmúlt hét év alatt 150 millió eurót fektetett be a magyar piacon, s további 15 milliós beruházást tervez a jövő év végéig. A 15 áruházban 126 ezer négyzetméter eladótérrel rendelkező 1250 fős magyar leányvállalat csupán a jövő évre tervezi következő áruháznyitását, az idén a meglévő egységeit bővíti. (VG)