Szeptember elsejétől Harald Fraszczak váltja Jaross Tamást a Metro Kereskedelmi Kft. vezérigazgatói posztján. Jaross Tamás, aki 18 évig irányította a német központú nagykereskedelmi áruházlánc magyarországi érdekeltségeit, ősztől a Metro Kereskedelmi Kft., valamint a Spar és a Metro közös beszerzési társasága, a Metspa Kft. fel-ügyelőbizottságában folytatja a munkát a tulajdonos, a Metro C+C International felkérésére.

A 13 áruházat létesített Metro hálózat első egysége 1994-ben nyílt Budaörsön, míg az utolsó - s egyben a fővárosban a negyedik - az elmúlt év augusztusa óta fogadja a vásárlókat Budakalászon. A hipermarketláncok bővülése miatt a Metro áruházak folyamatosan veszítettek piaci részesedésükből, ezért a világ 28 országában jelen lévő Metro AG C+C üzletágának terjeszkedésével Kelet-Európára és Kínára koncentrált. Oroszországban 8, Ukrajnában 4, Moldovában és Szerbiában 1-1 áruház nyílt tavaly, s ugyancsak az elmúlt évben nyolc Metro létesült Kínában is.

Harald Fraszczak a kínai leányvállalat gazdasági igazgatói posztjáról érkezik a magyarországi társaság élére. Az új vezérigazgató 1992-ben kezdte pályafutását a cégnél Németországban, kilenc évig különböző pénzügyi és adminisztratív vezetői munkakörökben dolgozott, majd két évig a csehországi Metro/Makro gazdasági igazgatója volt.