A ma nyilvánosságra hozott nem auditált, konszolidált, a nemzetközi pénzügyi jelentési szabványok (IFRS) alapján készült tőzsdei gyorsjelentés szerint a társaságnak a második negyedévben 102,3 milliárd forint üzleti és 76,7 milliárd forint nettó nyeresége volt, ami 32 százalékkal, illetve 19 százalékkal haladja meg a tavalyit.
A Mol nettó bevétele az első félévben 34 százalékkal, 1.500 milliárd forintra nőtt, míg a második negyedévben 702,2 milliárd forintot tett ki, 29 százalékkal többet mint egy évvel korábban.
Az elemzők a második negyedévre 90 milliárd forint üzleti eredményt és 65 milliárd forintot nettó profitot vártak. A Mol közölte: a második negyedéves eredményre kedvezően hatottak a magas kőolaj- és benzinárak, a Brent és az Urál típusú olaj ára közötti különbözet, valamint a feldolgozás és kereskedelem szegmens értékesítésének növekedése.
Az első féléves nettó eredmény növekedésében szerepet játszott a kutatás-termelés üzletág kiemelkedő teljesítménye, illetve a sikeres gáztranzakció is. (MTI Eco)