Cégvilág

A terheseket, a sörözőket szeretik a szúnyogok

A nullás várcsoportúakat, a sörözőket, de a terhes nőket is kedvelik a szúnyogok. Vonzódnak a bőrön át kiválasztódott koleszterinhez, a dezodorokhoz és parfümökhöz, s nem riadnak el a fokhagymától.

Megoszlanak a vélemények arról, hogy kikhez vonzódnak a szúnyogok leginkább. A nullás vércsoportúakat például általában jobban szeretik, mint más vércsoportú társaikat. Amerikai szakorvosok szerint már egy pohár sör megivása után is képesek vagyunk mágnesként vonzani a szúnyogokat, viszont tévhit az, hogy a fokhagyma elriasztja őket.  Az emberi bőr által kibocsátott vegyi anyagok közül egyesek vonzzák, mások inkább taszítják a szúnyogokat.

Ezek a rovarok különösen kedvelik például az emberi verejtékben található tejsavat, és a kilélegzett széndioxidot. Sőt, minél nagyobb mennyiségben termeljük ezeket az anyagokat (alkatunknál fogva, vagy például fokozott fizikai megterhelés alatt), annál több rovar figyelmét keltjük fel ezzel. Szintén vonzódnak a szúnyogok a bőrünkön keresztül kiválasztódott koleszterin, illetve a különböző szteroidok iránt, és nagyon kedvelik a parfümöket, dezodorokat is. A terhes nőket különösen szeretik a szúnyogok, egyrészt azért, mert testhőmérsékletük az átlagosnál magasabb, bőrük kiválasztása fokozottabb, és több széndioxidot is bocsátanak ki.

szúnyogok
Kapcsolódó cikkek