Cégvilág

Tévé- vagy internetszámla: évi 50 ezret spórolhat a váltással

Akár évi ötvenezer forintot is megspórolhat egy háztartás, ha felülvizsgálja meglévő telefon-, mobil-, tévé- és internetelőfizetéseit, és kedvezőbbre vált. Egy most bemutatott honlap segít eligazodni a tarifadzsungelben.

Telefon, mobil, internet, televízió: a legtöbb háztartás legalább négy különböző hírközlési szolgáltatást használ, ráadásul gyakran mindegyiket külön cégtől kapja. Ezért egyáltalán nem mindegy, hogy hogyan választjuk ki azt a szolgáltatást, amelyre előfizetünk, és azt a céget, amellyel szerződünk.

Ha az előfizetésünk kiválasztásánál, leváltásánál körbejárjuk a piacon fellelhető ajánlatokat, akár évente 50 ezer forinttal is több maradhat a pénztárcánkban. A Reggel.hu összegyűjtött néhány jó tanácsot, amelyek megfogadásával biztosan spórolhatunk a hírközlési szolgátatások számláin, keretes írásunkban pedig egy olyan honlapot mutatunk be, amelynek segítségével könnyen el lehet igazodni a tarifadzsungelben.

A hűségszerződéseink lejáratának időpontját tartsuk észben!

Gyorsan fejlődik ugyanis a távközlési piac, és a hűségszerződések átlagosan egy-két éves időtartama alatt az árak is nagyot zuhanhatnak. A kötöttség megszűnése után ezért érdemes egyből szétnézni a piacon, milyen kedvezőbb ajánlatra lehet leváltani a meglévő előfizetést.

Tudakoljuk meg előzetesen, hogy mi törtémik akkor, ha lejár a hűségszerződés!

Egyes szolgáltatók ugyanis automatikusan meghosszabbítják azt, vagy kedvezőtlenebb tarifacsomagba sorolják utána az előfizetőt.

Csak akkor „fogadjunk hűséget” egy szolgáltatónak, ha a hűségár legalább a harmadával kisebb, mint a listaár.

Ha tehát havi 6000 forint a listaár, akkor havi 4000 forint alatt éri meg a hűségszerződés.

Az elszámolás alapegységére mindig figyeljünk oda a különböző ajánlatok böngészésénél!

Telefonos, vagy mobilos előfizetés esetén nem mindegy például, hogy másodperc, vagy perc alapon történik az elszámolás. Ugyanolyan perdíjjal ugyanis ez utóbbinál 30-50 százalékkal is magasabb lehet a számla ugyananyi használat esetében.

Internetezési szokásainknak megfelelő előfizetést válasszunk!

Ha csak levelezésre, esetleg hírek olvasására használjuk a világhálót, akkor érdemes lehet az olcsóbb, 1-2-3 gigabájtnyi forgalomkorlátozott előfizetést választanunk. Oda kell azonban figyelni, hogy a forgalomtúllépésért borsos díjat számítanak fel a szolgáltatók. Aki zeneletöltésre, videózásra, csevegésre, online játékokra is használja a netet, annak mindenképpen korlátlan előfizetés a javallott.

Az átszerződés az ADSL-szolgáltatók között könnyebbé válik augusztus közepétől.

Időtartama a mostani 30-60 nap helyett 11 nap lesz a közelmúltbéli megállapodás következtében. Ezentúl elég lesz csupán a kiszemelt szolgáltatónak jelezni a váltási szándékunkat.

Árösszehasonlító honlap segíti a szolgáltatóválasztást

Az ezernyi különböző távközlési díjcsomag közötti eligazodást segíti a tegnap megnyílt első olyan független internetes áruház, amely Magyarország teljes távközlési kínálatát magában foglalja. A www.telkopiac.hu honlapon az összes hazai vezetékes telefon-, mobil-, internet- és kábeltévés szolgáltatás megtalálható, jelenleg közel kétezer különböző díjcsomag között lehet válogatni. A weboldal kínálata elsőként aszerint csoportosítja az ajánlatokat, hogy a látogató magánszemélyként vagy cég számára keres szolgáltatást. Ezt követően böngészhet mindenki a választékból igényei (milyen sávszélességet szeretne például) és pénztárcája szerint. A keresés lefuttatását követően a kiválasztott ajánlatok többségét azonnal meg is lehet rendelni az oldalon.

számla internet szolgáltatóváltás mobil telefon tévé
Kapcsolódó cikkek