Cégvilág

Az ünnepen kiemelt készültségben lesznek a mentősök

Előre kidolgozott és egyeztetett mentési terv szerint biztosítja az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) az augusztus huszadikai fővárosi rendezvényeket.

Nagy erőkkel vesz részt az OMSZ többek között a Kossuth téren, a Köröndnél, a Red Bull egész napos Duna-parti programján, a Batthyány téren, az Erzsébet téren és a Belváros több pontján - tudtuk meg Győrfi Pál kommunikációs és pr igazgatótól. Ezeken a helyeken a sürgősségi esetekben ellátást nyújtani képes rohamkocsik, mentőkocsik teljesítenek szolgálatot, hogy sürgős esetben azonnal segíthessenek az esetleg bajbajutottaknak.

Idén az OMSZ egy dunai mentőhajóra is biztosít mentőszemélyzetet, hiszen a vízen levő járműveken tartózkodókat a part menti utakról csak nehezen lehetne megközelíteni. Két, egyenként akár 100 sérült ellátására is alkalmas, rendkívüli helyzetekben bevethető tömeges baleseti egységet is telepítenek a területre, amelyek katasztrófahelyzetben sebesült gyűjtőhelyként is működhetnek.

A rendezvények mentési tevékenységét egy erre a célra létesített, önálló irányítócsoport vezeti, koordinálja. Összesen 50 mentőegység, és közel 150 mentődolgozó vesz részt a fővárosi rendezvények egészségügyi biztosításában.

A két évvel ezelőtti augusztus 20-i ünnepségeken öten vesztették életüket a tűzijáték ideje alatt hirtelen kirobbant szélviharban és esőben. A felelősöket egyelőre nem tudta megnevezni a bíróság.

augusztus 20. mentősök
Kapcsolódó cikkek