Cégvilág

HospInvest: felelőtlen, betegellenes az EDDSZ az egri kórház ügyében

„A HospInvest rendelkezik minden, az Egri Markhot Ferenc Kórház-rendelőintézet működtetésének átvételéhez szükséges személyi, szakmai és tárgyi feltétellel. Ennek megfelelően a HospInvest amint az ÁNTSZ kiadja az engedélyt, ezt követően megköti az OEP finanszírozási szerződést, és várhatóan október 1-jén átveszi a kórház üzemeltetést" - áll a HospInvest Zrt. elnökének szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Kollányi Gábor kiemelte: "Nem hallottuk arról, hogy az EDDSZ valaha felemelte volna szavát azért, hogy a kórházban jelenleg több osztály olyan ideiglenes engedéllyel működik, amely október végén lejár. Fontos tudni, hogy az ideiglenes engedélyt nem lehet újra kérni, ha a HospInvest nem venné át a kórház üzemeltetését, akkor ezeknek az osztályok megszűnnének. Az EDDSZ amikor amellett áll ki, hogy ne kapjon a HospInvest ÁNTSZ engedélyt, valójában azt mondja, hogy a kórházban ezen az osztályok október végén szűnjenek meg. Ezt felelőtlennek, betegellenesnek és az ellátásban dolgozók elleni kártékony tevékenyégnek tartjuk."

"A mai napon jelent meg az országos tiszti főorvos nyilatkozata, miszerint jelenleg a legnagyobb gond az egri kórházban van, összesen két osztályon van rendben minden, és jelentős fejlesztés nélkül Egernek nem marad kórháza. A HospInvest arra kéri az EDDSZ-t és a többi szakszervezetet, hogy ne ezért dolgozzanak. A Hospinvest célja, a kórház személyi és tárgyi feltételeinek biztosítása, 6 milliárd forint értékben fejleszteni, a dolgozók fizetésének 15 százalékos emelése már az első hónaptól kezdődően és egy új, európai egészségkultúra megteremtése. Arra kérjük a szakszervezeteket, hogy ez az út, amelyet támogassanak és ezért dolgozzanak" - fogalmazott Kollányi.

ÁNTSZ Egri Markhot Ferenc Kórház-rendelőintézet engedély HospInvest
Kapcsolódó cikkek