Cégvilág

A Foodtrans Europe-é lett a szovjet katonai lőtér

Árverésen értékesítette kedden a tolnai önkormányzat az egykori szovjet katonai lőteret - tájékoztatta az MTI-t a város polgármesteri hivatala.

Nagy-Hegedűs Brigitta, a hivatal osztályvezetője elmondta: a mintegy 26 hektáros ingatlan kikiáltási áron kelt el. Az árverésen egyetlen ajánlattevő jelent meg, a fővárosi székhelyű Foodtrans Europe Kft., amely nettó 80 millió forintért jutott hozzá a lőtérhez.

Az előzményekről elmondta: a város képviselő-testülete a napokban döntött a lőtér értékesítéséről. A volt szovjet laktanya épületeit az önkormányzat már korábban hasznosította; jelenleg egyebek közt gimnázium, lovarda, idősek otthona működik a felújított épületekben.

A Tolnai Népújság információja szerint a város a lőteret is szerette volna hasznosítani, 2000-ben a 6-os számú főút szekszárdi deltájának építéséhez adott el homokot onnan. Akkor derült ki, hogy a területre egy salgótarjáni cégnek volt bányászati kutatási engedélye. A lap tudomása szerint a cég és az önkormányzat tárgyalásai nem vezettek eredményre.

Foodtrans önkormányzat lőtér Tolna épület
Kapcsolódó cikkek