Cégvilág

Digitális radiológia lesz a gyöngyösi kórházban

Megkezdődtek a digitális radiológia működtetéséhez szükséges röntgengépek beszerelési munkálatai a gyöngyösi Bugát Pál Kórházban. Az intézményt üzemeltető HospInvest Zrt. alig 250 millió forintos beruházásának eredményeként nem készülnek majd film-alapú felvételek a vizsgálatok során.

A digitalizálás révén pontosabbá válik a kiértékelés és az archiválás is – mindez az orvosok és a betegek számára is könnyebbséget, és hatékonyabb gyógyító munkát jelent. Megszűnik továbbá a leleteket értékelő orvos földrajzi kötöttsége is, hiszen a digitálisan rögzített felvételt az egy informatikai rendszerben lévő, de egymástól távol eső kórházak arra jogosult orvosai, szakemberei láthatják, saját betegük leleteihez hozzáférhetnek, és a képanyagot is áttekinthetik.

A digitalizálás eredményeként egyszerűbben konzultálhatnak a más kórházakban gyógyító orvosok egymással. A betegek szempontjából óriási előny, hogy a jövőben jelentősen lecsökken a várakozás, hiszen az új berendezésekkel sokkal gyorsabban készülnek el a felvételek. Az új gépek ráadásul kisebb sugárterhelés mellett készítik el a biztonságos felvételeket. Az új képalkotó diagnosztika környezetkímélő technológia is egyben, hiszen a továbbiakban szükségtelenné válnak Gyöngyösön a filmelőhíváshoz eddig használt drága és környezetterhelő vegyszerek is.

digitális röntgen Gyöngyösi Kórház
Kapcsolódó cikkek