Cégvilág

Hibásan működnek a szélessávú internet sebességmérői a Virgin szerint

A Virgin Media azt állítja: a felhasználók által szívesen használt szélessáv mérések pontatlanok és még pontatlanabbak lesznek a gyorsabb kapcsolatok bevezetésével.

A Virgint mostani fellépését az indokolja, hogy hamarosan bevezetik azokat a mérési módszereket, amelyek a jelenleginél jóval gyorsabb; 50 Mbit/s-os átvitelt tesztelnék – írja a BBC.

Az Egyesült Királyságban a felhasználók többsége 8Mbit/s-os kapcsolatot használ, de valódi sávszélességek között jelentős különbségek lehetnek. A Virgin most a teszteket tesztelte és arra jutott, hogy a módszer pontatlan. Az internetes sebességmérések során általában egy fájl átküldésének idején keresztül mérik le a sávszélességet. A cég szerint ez túl nagy hibahatárt eredményez, amely csak tovább növekszik a mérendő sávszélesség emelkedésével.

Michael Phillips, a broadbandchoices.co.uk vezetője szerint a Virgin felvetéseinek van valóságalapja, ezért változtatnak majd a mérési módszeren. Ugyanakkor hozzátette: a felhasználók többségének elég pontos eredményt adnak a mostani tesztek.

Ráadásul a rendszer pontosítása túl költséges lenne, ezt pedig nem engedhetik meg maguknak azok a portálok, amelyek a mérést ingyenes szolgáltatásként nyújtják látogatóiknak. A Virgin Media illetékesei szerint a cég együttműködik az oldalak fejlesztőivel a sebességmérések pontosítása céljából.

virgin szélessáv internet
Kapcsolódó cikkek