Cégvilág

Kapott ÁNTSZ engedélyt az egri kórház működtetésére a HospInvest

November elsejétől átveszi a HospInvest Zrt. az Egri Markhot Ferenc Kórház és Rendelőintézet működtetését - tájékoztatott közleményében a társaság.

Tegnap óta jogerős ÁNTSZ-engedéllyel rendelkezik az egri kórház működtetésére a HospInvest, így novembertől átveszi a megyei önkormányzattól annak működtetését. Az előzményekhez tartozik, hogy a megyei kórház működtetésére pályázó cégcsoport - amelynek 2007 ősze óta társtulajdonosa az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank - az év közepétől tervezte a kórház átvételét, ám a sorozatos tüntetések, sztrájkok és a dolgozók ellenállása miatt erre nem került sor.

A kórház dolgozóinak jelentős hányada ugyanis nem írta alá a munkaszerződést a HospInvest-tel, ezért külső munkatársak toborzásával teremtik elő a gyógyítási feltételekhez előírt létszámot. Amúgy a HospInvest működteti a kiskunhalasi, a gyöngyösi, a hatvani és a parádfürdői kórházat, s a jánoshalmai, a keceli, a kiskőrösi és a százhalombattai szakrendelőt. E mellett tíz gyógyszertárat és diagnosztikai egységet is működtet.

egri kórház HospInvest
Kapcsolódó cikkek