A Dinamo Zagreb drukkerei a Sparta Praha elleni UEFA Kupa-visszavágóra érkeztek a cseh fővárosba, ahol a rendőrség szerint üvegekkel és kövekkel támadták meg a kommandósokat. Az immár második súlyos incidens az Óvárosi téren történt - írja az MTI alapján az nb1.hu.

Egy tucatnyi szurkoló és néhány rendőr is sérüléseket szenvedett a majdnem egy órán át tartó utcai ütközetben. A sérülteket mentőkocsikkal szállították kórházba.

A verekedés akkor kezdődött, amikor a kommandósok az egyik kerti vendéglőben körülzárták a horvátokat, hogy menetüket a Letná Stadionba kísérjék, s megakadályozzák esetleges összetűzéseiket a Sparta rajongóival.

A rendezők szerint mintegy 1000-1200 horvát érkezett a mérkőzésre. Az első összecsapásra még hajnalban került sor a Vencel téren. A Dinamo Zagreb drukkerei közül mintegy százötvenen vettek részt a verekedésben. A fellépő rendfenntartók egyik autóját kövekkel, botokkal, üvegekkel dobálták meg. Egy rendőr megsérült, előállítás ekkor nem történt.

Két hete, a párharc első találkozója előtti este megtámadták a Sparta küldöttségének egy csoportját Zágrábban. Négy elöljáróra és a csapattal tartó négy testőrre rontott rá - esti sétájuk során - mintegy húsz álarcos, baseballütős férfi. Az öt percig tartó verekedésben többen könnyebb sérüléseket szenvedtek és kórházi ellátásra szorultak.

A futballpárharc körül már eleve felfokozott volt a hangulat annak nyomán, hogy a cseh alakulat keménymagja egy augusztusi bajnoki mérkőzésen zászlófelirattal Radovan Karadzic korábbi boszniai szerb vezetőt és az ugyancsak háborús bűnökkel vádolt Ratko Mladic volt boszniai szerb hadsereg-főparancsnokot éltette, s ezzel kivívta a zágrábi együttes drukkereinek ellenszenvét.

A 20:15-kor kezdődött mérkőzést rendkívül nagyszámú, mintegy 800 cseh rendőr biztosítja, akiknek több horvát rendfenntartó is segít.