Cégvilág

Még 3 milliárd a Bamconak - tovább épülhet a metró

Megállapodott a Bamco és a DBR Metró, így újrakezdődhet a munka a négyes metró vonalán, kivéve azokat a helyszíneket, amelyekhez nincs engedély.

Jogfenntartással fizeti ki a DBR Metró Projekt Igazgatóság a néhány nappal korábban a munkálatait ideiglenesen felfüggesztő Bamco konzorcium követeléseit. Ez azt jelenti, hogy a döntnöki bizottsági határozatokban javasolt 13 millió euró (hozzávetőleg 3 milliárd forint) összeget a Bamco konzorcium megkapja ugyan, ám a DBR választott bírósághoz fordul és amennyiben a bíróság alacsonyabb összeget ítél meg, úgy a különbség visszavonható - közölte a Hírszerzővel a DBR Metró Projekt Igazgatóság.

A felek közti megállapodás hatására a konzorcium a napokban fokozatosan felveszi a munkát, azon munkafázisok kivételével, melyekre továbbra sem rendelkezik engedéllyel (ilyen többek között a Gellért téri átkötő alagút, amivel jóváhagyás hiányában a konzorcium nem tudott haladni, így az alagútépítési munkálatok ideiglenes felfüggesztésére kényszerült).

A Fővám téri peronalagutak - és ezáltal az egész állomás - megépítésének módosulásáról szóló engedélykérelmet a Hídépítő a napokban nyújtja be a Nemzeti Közlekedési Hatósághoz, a jóváhagyás legkésőbb decemberig megszülethet - tájékoztatott a társaság.

"A szakemberek hónapok óta dolgoznak az ütemterv finomhangolásán, a kialakult nehézségek megoldásával, és a pajzsok - remélhetőleg néhány héten belüli - újraindulásával hamarosan lehetőség nyílik az összehangolt ütemterv bemutatására, ami már tartalmazni fogja azt is, hogy a kialakult műszaki nehézségek hatnak-e, és ha igen, hogyan az első szakasz kivitelezésének véghatáridejére, ami különösen fontos, hiszen időközben már a második szakasz vasúthatósági engedélye is megszületett" – áll a cég a közleményében.

Bamco metró Hídépítő DBR engedély
Kapcsolódó cikkek