Cégvilág

Beperli az Aréna Pláza a bombával fenyegetőket? "Üzleti vita" állt a háttérben

Az Aréna Plázát idén májusban fenyegették meg először azzal, hogy bomba van az épületben, s azt felrobbantják. Szeptember közepéig ezt további tizenegy telefonos fenyegetés követte - írja a Népszabadság.

A rendőrségnek a több hónapig tartó nyomozás során sikerült a négy feltételezett elkövető nyomára bukkannia - olvasható a napilap honlapján. Kiderült, hogy a háttérben "üzleti vita" áll: egy "lopásokra szakosodott csoport" kettévált, és külön-külön folytatta tevékenységét; a bombariadókat azért színlelték, hogy a másik fél lopkodását megszakítsák.

A lebukásra úgy került sor, hogy az egyik bombariadós telefonhívás egy, a rendőrség számára is ismert személy által kapcsolattartásra megadott mobil telefonszámával egyezett. Két gyanúsított beismerő vallomást tett, a többiek részben, vagy egészben, de tagadják a bűnösségüket.

Az üzletközpont – korábbi közleményében – arról tájékoztatott: az elkövetők a sorozatos bombariadókkal százmilliós nagyságrendű kárt okoztak, ezért a plaza menedzsmentje azt tervezi, hogy a nyomozás befejezése után kártérítési pert indít ellenük.

bombariadó aréna pláza
Kapcsolódó cikkek