Cégvilág

Egyhangú szavazás mentette meg a Danubius és a Sláger frekvenciáját

A Sláger- és a Danubius Rádió műsorszolgáltatási engedélye jövőre lejár, és a régi médiatörvény szerint újból pályázatott kéne kiírni a frekvenciákra. Az Országgyűlés kulturális bizottsága azonban egyhangúlag támogatta szerdai ülésén azt a fideszes javaslatot, amely az országos kereskedelmi rádiók frekvenciaengedély-hosszabbításának kérdését rendezné a médiatörvényben - írja az Index.

Amióta a médiatörvény mögül kihátráltak a szocialisták, és így kétségessé vált, hogy egyáltalán a mostani parlamenti ciklusban megújítják az elavult médiaszabályozást, a kereskedelmi rádiók amiatt aggódtak, hogy jövőre lejáró műsorsugárzási engedélyüket a régi médiatörvénynek megfelelően újból megpályáztatja az ORTT.

Az Index információi szerint a két nagy kereskedelmi rádió erőteljes lobbitevékenységet folytatott az utóbbi hetekben, hogy a digitális átállás támogatásáért cserébe pályáztatás nélkül meghosszabbítsák a sokkal értékesebb analóg frekvenciák engedélyét. A két rádió tulajdonképpen azt vállalta, hogy felmegy a digitális rádiós multiplexre, és analóg adásában reklámidőt biztosít a digitális átállás előnyeinek ecsetelésére.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek