Cégvilág

Felére esett a Marks&Spencer-profit

Több mint 30 százalékkal zuhant a Marks&Spencer brit kiskereskedelmi lánc szeptemberrel végződő első félévében. Az M&S 297,8 millió fontot könyvelt el adózott ereményként. Az elemzők figyelmeztetik a vállalat vezetését, hogy csökkentse a részvényeseknek fizetett osztalékot, ám a pénzügyi igazgató szerint nincsen erre vonatkozó terve a vállalatnak.

Az M&S tavaly 451,8 millió fontos adózott eredményt könyvelt el üzleti évének első hat hónapjában, idén az elemzők 290 millió fontot vártak, amelyet az M&S valamelyest túlteljesített.

Az M&S pénzügyi igazgatója megerősítette, hogy a vállalat 8,3 pennys időközi osztalékot fizet részvényenként, amellyel elsősprban a kisrészvényeseket szeretné kompenzálni a társaság zzal, hogy az elmúlt 12 hónapban a papírok értéke mintegy 60 százalékkal csökkent

Az M&S vezérigazgatója, Stuart Rose hozzétette, nem a vállalat teljesítménye gyenge, hanem a brit gazdaság általános helyzetét tükrözi. A M&S forgalma az első hat hónapban 1 százalékkal 4,2 milliárd forntra bővült 2007-hez képest.

Az elemzők figyelmeztetik a vállalat vezetését, hogy csökkentse a részvényeseknek fizetett osztalékot, ám a pénzügyi igazgató szerint nincsen erre vonatkozó terve a vállalatnak.VGO-->

Marks&Spencer féléves jelentés kiskereskedelem
Kapcsolódó cikkek