Cégvilág

Győri Rába Csoport: teljesül a terv

A Győri Rába Csoport az első három negyedévében 1,61 milliárd forint nettó eredményt ért el, ami 222 százaléka a múlt év azonos időszaki eredményének.

A Rába első három negyedévéről szóló eredményét a BÉT honlapján közzétett gyorsjelentésben közölte ma a társaság. A Rába az év végére teljesíteni fogja a befektetők által korábban alul-, újabban pedig túlbecsültnek ítélt működésből származó célszámait - értékelte az időszak teljesítményét Pintér István, a Rába elnök-vezérigazgatója, aki szerint tervezett beruházásaikat rugalmasan igazítani fogják a piaci környezethez, biztosítva, hogy a cégcsoport a 2009-es évet is a lehető legjobb eredménnyel zárja.

A gyorsjelentés szerint a cég árbevétele 45,3 milliárd forint volt, ami 9 százalékkal haladja meg a bázisidőszakét, de a nyereség növekedését főként a fedezeti ügyleteken elért árfolyamnyereség adta. A társaság továbbra is tartja 2008. év végére szóló előrejelzését, amely 60 milliárd forintos árbevétellel és – a realizált fedezeti ügyletekkel együtt - 5,5 milliárd forintos EBITDA szinttel számol.

Rába gyorsjelentés
Kapcsolódó cikkek