Cégvilág

Karácsonykor leáll az Audi

Az Audi októberben 7,2 százalékkal több autót értékesített, mint egy évvel korábban, de a piac szűkülése a sikeres gyártót is a termelés csökkentésére sarkalja.

Az Audi járműipari cég októberben 7,2 százalékkal több autót értékesített, mint egy évvel korábban, ugyanakkor a legnagyobb piacokon tapasztalt kereslet visszaesésre való tekintettel a karácsonyi időszakban csökkenteni szándékozik a termelést - jelentette be a vállalat hétfőn. 
 
Az ingolstadti székhelyű vállalat a gyártást a mindenkori kereslethez igazítja ingolstadti és neckarsulmi üzemében, és felmerül a karácsonyi leállás idejének esetleges meghosszabbítása is. A vállalat ezt a nehezebb időkre való felkészülésként, vagyis "megelőző intézkedésként" rendelné el a piac folyamatos beszűkülésére való tekintettel.

A Volkswagen leányvállalata mindennek ellenére arra számít, hogy az év egészében teljesíti a tervezett 1 millió autó eladásának célját.

Az Audi az év első tíz hónapjában 844 700 autót értékesített, 3,3 százalékkal többet a múlt év azonos időszakához képest.

termel Audi autó gyár leáll üzem
Kapcsolódó cikkek