Cégvilág

Csányi a Sole-MiZo sorsáról tárgyalt

Több potenciális együttműködő partnerrel volt kölcsönös tájékozódás Csányi Sándornak, az OTP elnök-vezérigazgatójának a tulajdonában lévő, tejpiaci vezető szerepet betöltő szegedi Sole-MiZo Zrt. sorsáról – fogalmaztak lapunknak a bankvezérhez közel álló források.

Értesüléseink szerint egészen előrehaladott tárgyalások folytak egy esetleges tulajdonszerzésről a francia Lactalis csoporttal, amely Szlovákiában és Horvátországban már vásárolt tejipari üzemeket, és további kelet-európai terjeszkedést tervez(ett).

Tízéves időtávon az a cél, hogy az érdekeltségek fejlesztésével a cégcsoporthoz tartozó élelmiszergyártó vállalkozások megbízható és jó minőségű termékei minél több hazai és külföldi fogyasztóhoz jussanak el, a mezőgazdasági társaságok pedig mintául szolgáljanak a növénytermesztésben és az állattenyésztésben – közölte lapunkhoz eljuttatott írásos válaszában Csányi Sándor.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

tej OTP Csányi Sole-Mizo
Kapcsolódó cikkek