Cégvilág

Explorer-használók, vigyázat! Veszélyben a jelszavak

Súlyos károkat okozhat az a biztonsági rés, amelyet nemrég fedeztek fel az Internet Explorerben. A szakértők szerint a hiba segítségével a rosszindulatú elemek betörhetnek a számítógépre és ellophatják a jelszókat.

A Microsoft jelenleg is dolgozik a biztonsági javításon, amellyel kijavítaná böngészője most felfedezett hibáját, addig is azt tanácsolja a felhasználóknak: legyenek óvatosak – jelenti a BBC.

Az antivírus szoftvereket gyártó Trend Micro adatai szerint csak a múlt héten mintegy tízezer weboldalra telepítették azokat a rosszindulatú szofvereket, amelyekkel – egyelőre – csak játékszoftverek kódjait lopták el. Ugyanakkor a cég szerint fennáll a veszély, hogy az alkalmazásokat pénzszerzésre is felhasználják majd.

"Szomorú, hogy a Microsoft nem javította ki már korábban ezt a hibát, de a legjobb, amit tehetett, hogy nyilvánosságra hozta ennek létezését." – mondta a PC Pro szakértője. Darien Graham-Smith szerint fontos, hogy mindenki megértse: a támadást kezdeményező alkalmazásokat gyakorlatilag bármilyen weboldalba beépíthetik, így az óvatos böngészés önmagában nem elég.

böngész Internet Explorer Microsoft
Kapcsolódó cikkek