Cégvilág

Töltögetünk? A leggyakrabban ellopott játékok, galériával

A TorrentFreak elkészítetett azon számítógépes játékok listájára, amelyeket a leggyakrabban töltöttek le a fájlcserélőkkel. A győztes az Electronic Arts Spore nevű, evolúciós játéka lett.

A TorrentFreak a BitTorrent fájlcserélő adatait összevetve alakította ki 2008. leggyakrabban letöltött játékainak listáját – írja a BBC. Az első helyet a szeptemberben piacra dobott Spore szerezte meg, amelyet 1.7 millióan töltöttek le, ezzel épphogy lemaradva az Electronic Arts kétmilliós hivatalos eladásai mögött.

A TorrentFreak szerint a letöltések nagy száma részben a Spore gyenge védelmének köszönhető. Az evolúciós játékot egy nappal a bemutató után feltörték.

A második helyen a Sims2 áll, 1 millió 150 ezer letöltéssel. A harmadiktól a hatodik helyet már a keményebb műfaj foglalja el, a címek mindegyike régi ismerős a harci szoftverek kedvelőinek körében. A sorrend: Assassins Creed, Crysis, Command and Conquer 3, Call of Duty 4.

A hetedik helyen is egy régi motoros végzett, szó szerint: a GTA San Andreas továbbra is népszerű az illegális letöltő körében is. Nyolcadik, kilencedik helyen ismét jönnek a "férfias játékok": a Fallourt 3 és a Far Cry 4. A listát a tízedik helyen a Pro Evolution Soccer 2009 zárja.

A kalózkodást – talán logikus módon – megússzák a csapatban, online játszott szoftverek, amelyek sikere óriási: a World of Warcraft tizenegy millió előfizetőt szerzett, a Warhammer Online pedig a megjelenését követő pár hétben több mint 1.6 millió előfizetőt szerzett.


[enews_gallery id='384965']

torrent spore sims crysis letölt GTA
Kapcsolódó cikkek