Cégvilág

Komoly elismerés a Szigetnek - Gerendai az év üzletembere

Gerendai Károly, a Sziget Kft. ügyvezető igazgatója lett a 2008-as év üzletembere Magyarországon. Az Ernst & Young „Entrepreneur Of The Year” üzleti díjakat vasárnap este adták át, ünnepélyes keretek között, az idén immár hatodik alkalommal.

A díjazottak között van Esztergályos Jenő, az Apáczai Kiadó Kft. ügyvezető igazgatója, mint példakép, Losonczi Áron, a Litracon Bt. tulajdonosa, a fényáteresztő beton feltalálója, mint merész újító, valamint Sándor Szandra, a Nanushka designer márka tervező-ügyvezetője, mint a jövő ígérete.

Az Ernst & Young „Entrepreneur Of The Year” pályázóinak és győzteseinek Havas István, az Ernst & Young magyarországi vezérigazgatója gratulált először. Köszöntő beszédében rámutatott: 1990 óta a magyar társadalom csalódott a piacgazdaságban, elveszítette a hitét a tisztességes versenyben, a munka értékében. Az év üzletembere díjjal az a célunk, hogy az igazi vállalkozói teljesítményre irányítsuk a figyelmet, a díjazottak ugyanis olyan emberek, akik tevékenységükkel bizonyítják, hogy ötletekkel, kitartással, vállalkozó kedvvel és szorgalommal valódi értékeket lehet létrehozni – fogalmazott az Ernst & Young első embere.

Jakisty György, a Concorde Zrt. ügyvezető igazgatója, az idei Független Bíráló Bizottság elnöke beszédében leszögezte: jelenleg súlyos világgazdasági válság van, és Magyarország a legjobban sújtott országok egyike, amelynek még tovább nő a lemaradása a világnak azzal a részével szemben, ahova tartozni szeretne. Azok is elhúznak mellettünk, akiket tíz éve meg sem említettünk, mint versenytársakat – vélekedett a 2007-es év üzletembere. Hozzátette: azért jutottunk ide, mert a munka és a szorgalom, a tehetség és tanulás, valamint a vállalkozás és verseny helyett a munkakerülés, segélyen élés, a fogyasztás, a rövid távú gondolkodás, az állami támogatások és a mutyi országa lettünk.

Az Ernst & Young világszerte magasan jegyzett, védjegyoltalommal ellátott üzleti elismerésének hazai díjazottjait a Független Bíráló Bizottság választotta ki, nemzetközileg felállított kritériumrendszer alapján. A döntésben a díjazott által vezetett társaság eredményei mellett a stratégiai szemlélet, a személyes integritás, a kockázatvállalási hajlandóság, a nemzetközi hatás, valamint az innovációhoz való hozzáállás is fontos szerepet játszik. Az év üzletembere díjat Gerendai Károly előtt Jaksity György (2007), Bojár Gábor (2006), Demján Sándor (2005), Kürti Sándor (2004) és Csányi Sándor (2003) vehették át.

A kiemelkedő presztízsű Ernst & Young „Az év üzletembere” fődíjat idén, Gerendai Károly, a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Kft. ügyvezető igazgatója vehette át. A plakátragasztóként és turnémenedzserként kezdő fiatalember elhivatottsága, a zene szeretete és a családjától eredetileg lakásra kapott fél millió forint tette lehetővé, hogy útjára indulhasson a mostanra Európa legismertebb kulturális fesztiváljává érett vállalkozás. A kreatív üzletember később számos más, a zenei élethez köthető sikeres vállalkozást indított, melyek mind fontos, és mára nélkülözhetetlen elemeivé váltak a hazai kulturális palettának. Aktív társadalmi tevékenységének és a művészetek iránti érzékenységének köszönhetően a magyar zene és kulturális élet állandó támogatója.

Sziget Gerendai ernst young év üzletembere díj
Kapcsolódó cikkek