Cégvilág

Megmenekülnek a munkahelyek? Segítséget kaphat a Berwin Ruhagyár

Több százmillió forintos csomaggal tartanák életben a Berwin Ruhagyár Zrt. utolsó működő, vásárosnaményi üzemét.

Kaska Zoltán, a vállalat üzemeltetési igazgatója a Világgazdaságnak elmondta, a Szociális és Munkaügyi Minisztériummal, a helyi munkaügyi központtal és a gyár tulajdonosával közösen kidolgozott terv több ponton segítene a tavaly már több egységet bezárt vállalaton. Ennek keretében a térség legnagyobb – csaknem 600 dolgozót alkalmazó – foglalkoztatója több százmillió forint bér- és járuléktámogatást, a folyamatban lévő munkaerőképzéshez pedig forrást kaphat.

Kedvezőbb feltételekkel juthatnak bérleményekhez, s felmerült, hogy a tavaly bezárt nyíregyházi üzem ingatlanjait a helyi önkormányzat megvásárolná – magyarázta Kaska Zoltán. Mivel a helyi buszjáratok forgalmának 60 százalékát a Berwin-dolgozók adják, tárgyalnak bejárásuk kedvezményes Volán-díjairól is.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Az előzetes számítások szerint a pályázati támogatási lehetőség két évig teszi tehetővé az üzem működtetését a jelenlegi alkalmazotti gárda megtartásával – tette hozzá.

Simon Berwin, a társaság angol tulajdonosa lapunknak korábban elmondta, a vállalat akár az összes magyarországi gyártókapacitását is felszámolhatja, ha a drasztikusan megnövekedett költségek miatt nem sikerül állami vagy önkormányzati támogatásról megegyezni.

Szociális és Munkaügyi Minisztérium Berwin Ruhagyár Kaska vásárosnamény
Kapcsolódó cikkek