Cégvilág

Miskolcon fejlesztett a Dutrade

Új raktárcsarnokot és szolgáltató központott avatott pénteken, a beruházás közel 1,2 milliárd forintba került.

A Dutrade Zrt. Miskolcon új raktárcsarnokot és hozzá kapcsolódó szolgáltató központot avatott fel pénteken, közel 1,2 milliárd forintból, írja közleményében anyavállalata ISD Dunaferr Zrt.

Az új létesítmény a térség acéltermékekkel történő ellátása mellett a központi raktári szerepet is átveszi a korábbi, még bérelt telephelytől. Az Az M30-as autópályához közel, frekventált helyen, ipari környezetben elhelyezkedő telephelyen 3500 négyzetméteres csarnok épült fel. A raktári rendszer igazodik a többi telephelyen már megvalósított, egységes fejlesztéshez. Az 500 négyzetméteres irodahelyiségben egy külső szakcég acélfeldolgozáshoz kapcsolódó műszaki cikkeket forgalmaz hamarosan. A raktárhoz széles kamionút vezet, a közelében 4000 négyzetméteres kamionparkoló van. A borsodi régió hagyományosan nagy felvevőpiac.

A Dutrade Acéltermék-feldolgozó és Kereskedelmi Zrt. a legnagyobb hazai acélgyártó, az ISD Dunaferr csoport tagja, s az ISD Dunaferr Zrt. leányvállalataként működteti belföldi acéltermék-kereskedelmi hálózatát, a Dutrade Centerhálózatot. Tavaly 2008-ban rekord szintű, közel 50 milliárd forint árbevételt ért el. Ennek jelentőségét emeli, hogy az előző évhez képest mintegy 30 százalékos növekedést struktúraváltás mellett és erősödő ersenyben, illetve az év utolsó szakaszában indul – és ma is tartó – gazdasági válság közepette érte el.

A Dutrade Centerek az ország tizenkilenc megyéjében 22 helyen várják az üzleti partnereket azonos minőségű, de a helyi igényekhez igazított összetételű szolgáltatás és termékkínálattal. A Centerek főként a ISD Dunaferr Csoport termékeit árulják, de vásárolnak más magyarországi kohászati vállalatoktól, illetve hazai forrás hiányában külföldről is. 

Dutrade Zrt. ISD Dunaferr Zrt.
Kapcsolódó cikkek