Cégvilág

Több mint 22 millió eladott iPhone - Rekord az Apple-től

Az Apple a negyedik negyedévben rekord mértékű, 1,61 milliárd dolláros profitról számolt be, a növekedést jelentős részben az iPodok minden eddiginél magasabb eladási eredménye segítette elő.

Az Apple jelentése szerint 1,61 milliárd dolláros profitra és 10,17 milliárd dolláros bevételre tett szert a negyedik negyedévben – tudósít az AFP. Steve Jobs vezérigazgató írásos nyilatkozatában leszögezte: nagy öröm számukra, hogy még ezekben a gazdaságilag nehéz időkben is rekordot ért el a cég.

A negyedévben 2,52 millió Macintosh-t adott el a vállalat, ez kilenc százalékos emelkedés. Ugyanebben az időszakban 22,73 millió iPod talált gazdára, három százalékkal több, mint az előző év hasonló időszakában.

Az eredmények nyilvánosságra hozatalát követelően 8 százalékkal emelkedett az Apple részvények értéke. Tim Cook operatív igazgató szerint az iPod évekkel megelőzi a vetélytársakat, a cég pedig éberen figyeli a piaci igényeit, így a verseny nem hátrány, hanem inkább előny számukra.

Ugyanakkor az elemzők mindegyik felteszi a kérdést: milyen jövő vár egy Steve Jobs nélküli Apple-re. Az eredmények nyilvánosságra hozatalát követő sajtótájékoztatón Cook igyekezett mindenkit meggyőzni arról, hogy a cég "átkozottul jó szakemberekkel" dolgozik, akik megfelelően helyettesítik majd az ikonikus vezért. Emellett leszögezték, hogy Jobs továbbra is részt vesz a stratégiai döntések meghozatalában.

AFP, VGO-->

Macintosh Apple Cook jobs iPhone
Kapcsolódó cikkek