Cégvilág

Vigyázat! Jön a CET! - Fotók

Jogerős építési engedélyt kapott a holland ONL építész iroda által tervezett komplexum a Közraktáraknak otthont adó telekre.

A CET-Budapest keresztelt létesítmény a mostani romos raktárak felújításával és bővítésével jön létre. Egy egyedi tervezésű üveghéj nyúlik át a két meglévő régi raktárépületen, és galériát alkotva egyesíti a régi és új építményeket. 2010 nyarára tervezik a CET elkészülését, amelyben számos üzlet működik majd, a kis butikoktól, bároktól, művészeti galériáktól a nagyobb egységekig, éttermekig.

A komplexum második emeletén egy 1050 főt befogadó rendezvény- és koncertterem is helyet kap. A fejlesztés része lesz két parkolószint, valamint sétálóösvények, kerékpárutak és teraszok kialakítása a Duna mentén, összekötve a már kialakulóban lévő egyetemi városrészt a szomszédos parkkal.

Budapesten egyedülállóan itt megvalósul majd az, hogy a városlakók a Duna közvetlen közelében – annak partján – kávézzanak, vacsorázzanak, vagy szórakozzanak. A beruházó a Porto Investment Hungary Kft.

cet Porto közraktár
Kapcsolódó cikkek