Cégvilág

A Henkelt is elérte a válság: Vevőt keresnek a barcsi gyárra

Az építőipari recesszió elérte a Henkelt is: a cég még ebben az évben szeretne túladni barcsi gyárán, ahol jelenleg döntően por formájú, cementalapú építőipari termékeket, csemperagasztót, aljzatkiegyenlítőt gyártanak.

Deák Ferenc, a Henkel Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója lapunknak elmondta: a magyarországi építőipari termelés évről évre csökken, ezzel párhuzamosan visszaesett a termékeik iránti belföldi kereslet. Egyúttal beszűkültek az exportlehetőségeik is, mivel felvevőpiacukon, a környező országokban az utóbbi időben sorra jöttek létre a hasonló termékeket előállító cégek.

A gyár iránt többen is érdeklődnek – köztük a versenytársak is –, ám a Henkel nem bízza a véletlenre a vevő kiválasztását. Preferenciát élvez az a beruházó, amelyik a lehető legtöbb munkatárs megtartását garantálja, és a meglévő infrastruktúra is érdekli. Vagyis a gyárat változatlan profillal és szakmai gárdával működteti tovább.

 „A munkatársaink megérdemlik, hogy olyan megoldást találjunk, amely számukra is megfelelő” – fogalmazott Deák Ferenc. A gyárban egyébként jelenleg 37-en dolgoznak, zömmel fizikai munkakörben, átlagos életkoruk 48 év. A vevőjelöltekkel már folynak a tárgyalások, ám erről egyelőre nem kívánt a cég vezetője további részleteket közölni.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Henkel gyár Barcs építőipar
Kapcsolódó cikkek