Cégvilág

Elutasították a Vegyépszer jogorvoslati kérelmét

A közbeszerzési döntőbizottság elutasította a Vegyépszer Zrt. jogorvoslati kérelmét, és megállapította, hogy a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. jogszerűen járt el a Tárnok – Székesfehérvár vasúti vonalszakasz kivitelezésére kiírt tenderben - a testület erről szóló értesítését ma kapta meg a NIF. A szerződés megkötését is jóvágyták a győztes kivitelezővel, erre március 2-án kerül sor.

Az ügy előzményeiről szólva Fazakas Orsolya, a NIF kommunikációs vezetője elmondta, hogy társaságuk a tendert hosszas egyeztetések és minőségbiztosítást követően írta ki. A pályázati kiíráshoz ragaszkodtak pontról-pontra, szóról-szóra, mert éppen annak precizitása garantálja, hogy a leendő kivitelező ne bújhasson ki semmilyen kötelezettség alól. A Tárnok — Székesfehérvár szakasz vasúti pályája felújítására indult közbeszerzésen idén január 21-én hirdettek eredményt. A tendert az SZCKM-2008 Konzorcium nyerte, a további három pályázót (Vegyépszer Zrt., S-D Konzorcium, Gárdony Vasút Konzorcium) pedig kizárták. Közülük csak a Vegyépszer Zrt. fordult jogorvoslati kérelemmel a döntőbizottsághoz. A NIF tájékoztatása szerint a cég kizárásnak oka az volt, hogy több pályázati feltételnek sem tudott megfelelni.

A hiánypótlásra két körben is felszólították a Vegyépszer Zrt-t, a hiányok pótlását követően ajánlata továbbra sem felelt meg a felhívásban foglaltaknak. Ezek figyelembevételével az öttagú szavazóbizottság – melybe a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, a Közlekedésfejlesztési Integrált Közreműködő Szervezet, a Magyar Államvasutak Zrt., a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium és a NIF Zrt. delegált tagot – egyhangúan hozta meg a döntést. A bírálatot nyomon követő, szavazati joggal nem rendelkező hét külső szakértő sem élt ellenvetéssel, kifogással az eredménnyel kapcsolatban. A Vegyépszer Zrt. jogorvoslati kérelmében nemcsak a saját ajánlatának érvénytelenné nyilvánítását sérelmezte, hanem vitatta a nyertes SZCKM-2008 Konzorcium ajánlatának érvényességét is.

elutasít Gárdony Vasút Konzorcium Tárnok kérelem SZCKM-2008 Konzorcium Vegyépszer
Kapcsolódó cikkek