Cégvilág

Cáfolat - A Fiat nem vállalja át a Chrysler adósságait

A Fiat tagadta, hogy a Chryslerrel kötendő esetleges megállapodás keretében az olasz cég átvenné amerikai partnere jelenlegi vagy jövőbeni adósságát.

A Reuters által közölt nyilatkozat szerint a Fiat "teljes mértékben tisztázni szeretné, hogy a tervezett szövetség nem foglalja magába a Chrysler semminemű jelenlegi vagy jövőbeni adósságának átvállalását".

Az olasz cég ezzel a Chrysler tegnapi állítását cáfolta, amely szerint a Fiat az amerikai állam felé fennálló tartozásának 35 százalékát átvállalná.

Bob Nardelli, a Chrysler vezérigazgatója három nappal ezelőtt nyilatkozott arról, hogy cége számára a Fiat jelentheti a kiutat a válságból. Mint mondta, a Fiat technológiája révén cége egy új üzemanyag-takarékos modellcsaládra fordítandó 3-5 éves fejlesztési munkát takaríthatna meg.

A januárban közzétett tervek szerint a Fiat - technológia átadása fejében - 5 százalékos részesedést szerezhetne a Chryslerből, s opciót kapna a főrészvényes Cerberus Capital Managementtől, hogy a pakettjét 55 százalékig emelje.

adósság fiat részesedés Chrysler Cerberus
Kapcsolódó cikkek