Cégvilág

Ellenséges vizeken a Cisco - Támadás a HP és az IBM ellen

A Cisco Systems több hónapos spekulációnak vetett véget azzal, hogy közölte: elkészült első szervere. Az internet infrastrukturális berendezéseiben világelső vállalat ezzel új, ellenséges piacra lépett.

A Cisco Systems fő profilja, a hálózati routerek és switchek gyártása mellett most egy számára teljesen új területre lép. A vállalat tegnap közölte, hogy piacra dobja saját szerverét, a lépés a Cisco régi partnereit, az IBM-et és a HP-t érintheti kellemetlenül – írja a New York Times.

John T. Chambers, a Cisco vezére nyilatkozatában megerősítette, hogy eljött az új terület meghódításának ideje, amelyet a következő piaci forradalomnak nevezett. A Unified Computing System egy szerkezetbe foglalja a szerver, tároló eszköz és hálózati hardver képességeit és a cég szerint egyszerre több száz virtuális szerver futhat rajta.

Az elemzők szerint évek óta ez a szerverpiac legnagyobb fordulata. A Forrester Research szakértője úgy értékelte, hogy a Cisco lépése frontális támadás az IBM és a HP ellen. Mivel a szerverpiac hagyományosan kevesebb nyereséget termel, mint a hálózatépítés, a Cisco a VMware-rel és a BMC-vel közösen fejlesztette ki saját berendezését, amely kombinálja a szoftvert és a hardvert, így próbálva megemelni a megszerezhető profit arányát.

szerver internet HP cisco VMware IBM
Kapcsolódó cikkek