Cégvilág

Feljelentés a MÁV-székház eladása ügyében

Vagyoni hátrány okozása és hűtlen kezelés gyanúja miatt feljelentést tett Bárány Balázs, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) alelnöke ismeretlen tettes ellen a főváros VI. és VII. kerületi ügyészségén MÁV-székház eladása ügyében - olvasható a szakszervezet honlapján.

Az MTI érdeklődésére a MÁV Zrt.-nél közölték, hogy a legutóbbi Vasúti Érdekegyeztető Tanács (VÉT) ülésén Bárány Balázs már bejelentette a feljelentést. Az ügyészség még nem kereste meg a társaságot a feljelentés kapcsán, de ha a hatóság kéri, minden dokumentumot odaadnak. A VDSZSZ közlése szerint Bárány Balázsnak, mint a MÁV Zrt. felügyelő bizottsága munkavállalói delegált tagjának tudomására jutott, hogy a MÁV a munkaszervezetét a jelenlegi székházából bérelt új ingatlanba kívánja költöztetni.

 A bérleti díjat a MÁV Zrt. havonta euróban fizeti. A VDSZSZ alelnöke szerint a MÁV Zrt. Andrássy út 73-75. alatti székháza a társaság saját tulajdona, és semmi nem indokolja az új irodaház bérbevételét. Bárány Balázs szerint a bérleti szerződésben vállalt kötelezettség a MÁV Zrt.-nek kimutatható veszteséget, vagyoni hátrányt okoz, ezért felmerül a hűtlen kezelés elkövetésének vagy kísérletének gyanúja.

feljelentés székház MÁV
Kapcsolódó cikkek