Cégvilág

Ma új Internet Explorer érkezik - Mit tud a 8-as verzió?

A Microsoft ma teszi elérhetővé az Internet Explorer új verzióját. Redmond szerint a szoftver gyorsabb böngészést tesz lehetővé és biztonsági intézkedései a versenytársakkal összhangban születtek meg.

Az Internet Explorer azért fontos a Microsoftnak, mert segít a felhasználóknak abban, hogy "minden nap nagy élményt jelentsen nekik" a böngészés – idézi az Internet Explorer menedzserét az AP.

A várhatóan ma nyilvánosságra kerülő IE 8 számos olyan hiba kijavítását ígéri, ami rendszeresen bosszúságot okozott a felhasználóknak. Például ritkábban lesz szükség egyes szövegrészletek új lapra másolására. A Microsoft által gyorsítónak nevezett funkció segítségével csak ki kell jelölni a kérdéses szövegrészt, amelyet azután egy kis ikonra kattintva kereshetünk meg például a Wikipédiában. A gyorsítók személyre is szabhatóak.

A Firefoxhoz hasonlóan a Microsoft bővítette a beépített kereső eszköztárat is, így már az Explorerben is a legördülő menüben választhatjuk ki, melyik adatbázisban szeretnénk megkeresni a kifejezést. A Google Chrome funkcióját másolva az IE egymás mellett tartja a kapcsolódó lapokat: ha egy lapon található linkre kattintunk, az a mellette található új lapon nyílik meg. Az összekapcsolódik lapok fülei hasonló színűek, ha pedig egy lap "elszáll", nem omlik össze az egész böngésző.

A friss verzió ezen kívül biztonságosabb böngészést tesz lehetővé azáltal, hogy kérés esetén "elfelejti", mely weboldalakat látogattuk meg és a sütiket sem tárolja. Lehetőség van ezen kívül az olyan reklámok letiltására, amelyek a böngészési szokásaink átfogó megfigyelésének megfelelően célozzák meg (behavioral targeting) a felhasználókat.

böngész Wikipedia Internet Explorer reklám Microsoft süti
Kapcsolódó cikkek