Cégvilág

Műegyetemi Állásbörze - 2009. április 8-9.

Kérdések és válaszok sorozat 3.

Álláskeresőként hogyan készüljünk a börzére?
Konkrét tippek álláskeresőknek:
- Légy tisztában és fogalmazd meg konkrét karriercéljaid!
- Írd meg önéletrajzod és motivációs leveled!
- Állásvadászat. Gondold át, milyen csatornákat veszel igénybe az álláskeresés során! (ismeretségi kör, karrier irodák, személyzeti tanácsadó cégek, közvetítő, kölcsönző cégek, munkaügyi központok, újságokban hirdetések figyelése, álláskereső hirdetés feladása, internetes állásvadászat, állásbörzék)
Benyújtott pályázatok nyilvántartása, hogy ne keverd össze jelentkezéseid! (mikor, mire jelentkeztél, mit küldtél el, visszajelzést kaptál-e stb.)

Ezekhez a BME Karrier Iroda egész évben várja a hallgatókat önéletrajz- és karriertanácsadással.
A tavaszi Műegyetemi Állásbörzét idén is egy háromhetes Felkészítő Napok programsorozat előzi meg, 2009. március 16. és április 2. között.
Bővebb információ: http://www.allasborze.bme.hu/hu/allaskeresoknek/FN/Ora/

Cégként mi hozható ki az állásbörzéből? Miért jönnek a Műegyetemi Állásbörzére a kiállítók?
Az állásbörze még mindig elsősorban a nagyvállalatok toborzási fóruma. A rendezvény interaktivitása és a nagyszámú fiatal munkaerővel való közvetlen találkozási lehetőség, a gyors adatbázisgyűjtés olyannyira hatékonynak bizonyult a cégek számára, hogy 2008-ban már háromszor annyi cég vesz részt kiállítóként a Műegyetemi Állásbörzén, mint pl. 7-8 évvel korábban. Mindezeknek köszönhetően a frissdiplomás munkaerő toborzására az állásbörze fórum vált az egyik leghatékonyabb toborzási módszerré megelőzve az on-line és a fejvadászok közvetítésével történő álláskeresést.

A Műegyetemi Állásbörze 2009. április 8-án és 9-én kerül megrendezésre, ahol 130 kiállító cég, több ezer állásajánlatából válogathatnak a látogatók a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Központi (K) épületében. A rendezvény a műszaki végzettségen túl, a gazdasági, pénzügyi, informatikai, logisztikai és természettudományi végzettséget igénylő ajánlatokkal is várja a diákokat és a frissdiplomás álláskeresőket.

állásbörze április BME kérdések válaszok
Kapcsolódó cikkek