Cégvilág

Beteget jelentett, Facebook-ot használt - kirúgták

Elbocsátották állásából azt a svájci hölgyet, aki migrénre panaszkodva beteget jelentett, mondván: így nem képes számítógépet használni. Cége azonban felfedezte, hogy betegsége közben Facebook-ot használ.

A National Suisse alkalmazottja migrénre panaszkodva betegséget jelentett, azt állítva, hogy egy sötét szobában pihenésre van szüksége, mert nem képes a számítógepen dolgozni - írja a BBC.

A cég azonban felfedezte, hogy eközben a Facebook közösségi portált használta aktívan, így hazugságon katák, amiért megrendült benne a bizalmuk, ezért azonnal felmondtak neki.

A bázeli alkalmazott azonban tagadja a vádat, azt állítva, hogy iPodján az ágyából netezett. A hölgy gyanúsnak tartja, hogy az az ismerőse, aki észrevette jelenlétét a Facebook-on, miután kirúgtán, hirtelen eltűnt. A bázeli nő szerint a cég hozta létre a fiktív ismerőst, azért, hogy kémkedjen utána.

A National Suisse viszont egyszerűen azt a logikát követi, mely szerint, ha valakinek olyan migrénje van, amelyik a Facebook használatát lehetővé teszi, akkor az dolgozni is képes.

national siusse elbocsátás migrén Facebook
Kapcsolódó cikkek