Cégvilág

Dél-Lengyelországban nyomul a TriGranit

Még karácsony előtt megint szalagot vág a TriGranit, ezúttal Krakkóban. A Bonarka névre keresztelt városrészközpontot adják át és ezzel biztos, hogy igencsak beavatkoznak a helyi kereskedelmi piacba.

Az építési munkálatok 90 százaléka már befejeződött; a bokrétaünnepségre májusban, a bevásárlóközpont teljes átadására pedig 2009 novemberében kerül sor. Ez lesz a cég második lengyelországi központja, az első a katowicei Silesia City Center volt még 2007-ben.

A 91 000 négyzetméteres krakkói komplexumban mintegy 250 üzlethelyiség lesz, ezek 85 százalékát már bérbeadták. Minden, nálunk is ismert világmárka jelen lesz, megtűzdelve egy-két nagyobb lengyellel, persze olyanok is megjelennek, amelyek Lengyelországban még nincsenek a piacon – hangsúlyozta Aleksander Kowalski, a TriGranit Development Polska értékesítési igazgatója.

A Bonarka központ Krakkó Podgórze kerületében épülő többfunkciós városközpont, amely 19 hektáron terül el. Az egykori ipari terület revitalizálása az egyik legnagyobb léptékű átalakításként ismert Lengyelországban.

A városközpont 3 fázisban épül fel: az elsőben az üzleteken kívül 20 mozitermet, 9 éttermet és mintegy tucatnyi kávézót, fagylaltozót, kétszintes garázst (3200 parkolóhely) adnak át. 

A második és harmadik fázisban 4 irodaépület és számos lakás megépítésére kerül sor. A beruházás tervezett teljes összege mintegy 500 millió euró.

TriGranit center építés ingatlan befektetés Bonarka Silesia
Kapcsolódó cikkek