Cégvilág

Érte már hackertámadás? - A McAfee megmondja, klikk!

A McAfee online segélyhívónak nevezi azt az internetes segélyszolgálatot, amelynek segítségével a cyber bűntények áldozatai felvehetik a kapcsolatot a hatóságokkal.

Cybercrime Response Unit – ezen a néven indította el a vírusirtókat forgalmazó McAfee az online "segélyhívót", amelynek célja az internetes bűntények felderítése – jelenti a PC World.

A weboldal segít a cégeknek abban, hogy kiderítsék: internetes támadás áldozatai lettek-e. Ezután praktikus tanácsokkal szolgál a vélhetően vírusos anyagok kezelését illetően. Az online segélyhívó indítását indokolja, hogy az FBI illetékes szekciója szerint a múlt évben 33 százalékkal több internetes bűncselekményt követtek el, mint korábban.

Az amerikai jogszabályok szerint az internetes bűncselekmények ügyében a helyi, az állami, vagy a szövetségi hatóságok is eljárhatnak, csakúgy, mint a titkosszolgálat. Az áldozatok éppen ezért gyakran bizonytalanok, ha el kell dönteniük, kihez forduljanak. Feltéve persze, hogy észreveszik a hackelést – a cég tapasztalatai szerint a támadás gyakran rejtve marad.

McAfee cyber vírus internet bűncselekmény hacker
Kapcsolódó cikkek