Cégvilág

Bevásárolják magukat az Opelbe a kereskedők

Az Euroda ernyőszervezet tervei szerint minden eladott Opel után 150 eurót fizetnének a kereskedők egy közös alapba a következő három évben. Ezzel 500 millió eurós tőkét halmoznának fel, amellyel közvetlen tulajdont szerezhetnek a GM gondokkal küzdő német leányában.

A mai napon négyezer, Opel dealer találkozik Bécsben ahol szavaznak arról, elindítják-e a tulajdonszerzésre irányuló tervet. Mint arról a Reuters beszámol, a kereskedők az Opel 50 ezer európai alkalmazottjával együtt szeretnének kisebbségi tulajdont szerezni bármilyen, az Opel utódaként létrejövő vállalatban.

Az őket képviselő Euroda szervezet ezt a három éven keresztül fizentendő autókénti 150 eurós, összesen 500 millió eurós alapból finanszírozná. Egy aacheni Opel-kereskedő ugyanakkor úgy nyilatkozott: a terv kiváltott némi ellenérzést, mivel a forgalmazók így is rendkívül alacsony profittal dolgoznak.

Minthogy azonban Finnország kivételével az Euroda minden nemzeti tagszervezete rábólintott a tervre, szinte biztos, hogy azt elfogadják a mai találkozón. Az alap kialakításával kapcsolatos további részleteket akkor tárgyalják meg, ha megszületik a döntés az Opel potenciális befektetőjével kapcsolatban.

forgalmazó Euroda GM Opel dealer kisebbségi tulajdon kereskedő
Kapcsolódó cikkek