Cégvilág

"Ebben a modellben fekszik az autók jövője" - Galéria

A Toyota ma bemutatta a megújult Priust. A cég eddig 80 ezer megrendelést kapott Japánból a hibridre, amelynek feladata, hogy a Honda nyomásával szemben is megőrizze a piacvezető pozícióit a Toyota számára.

A világ legnagyobb autógyártója tervei szerint évente 400 ezer Priust ad el. "Ebben a modellben fekszik az autók jövője" – nyilatkozta az AP-nek Akio Toyoda, az autógyár alapítójának unokája az autó tokiói bemutatóján. Mind az alapító leszármazottjának jelenléte, mind maga a Prius szimbolikus, tekintve, hogy a cég 1937-es alapítása óta a legrosszabb évét zárta.

A most megújult formában bemutatott Prius a világ legnépszerűbb benzin-elektromos hibridje.

1997-es debütálása óta összesen 1,256 millió darab kelt el belőle negyven országban. Az új modellt már 80 országban dobják piacra.

Ugyanakkor a Toyotának nehéz dolga lesz, mivel a rivális Honda komoly sikert aratott az Insighttal. Áprilisban a kedvező árú hibridből adtak el a legtöbbet Japánban, ezzel első alkalommal került hibridautó az ország eladási listájának élére. A Toyota közlése szerint az új Prius 21 600 dolláros (4,6 millió forint) induló áron kerül a hazai kereskedőkhöz, ezzel a világelső a Honda modellje alá ígér.


[enews_gallery id='197394']

Toyoda Prius Tokió Hibrid Honda Insight Toyota Japán
Kapcsolódó cikkek