Cégvilág

Kökény: 500 milliárd forint fejlesztésre fordítható pénz az egészségügyben

Az egészségügyben megközelítőleg 500 milliárd forint fejlesztésre fordítható pénzzel rendelkezünk az Európai Unió 2007-től 2013-ig tartó költségvetési ciklusában, s ez az ágazatnak korábban biztosított források négyszeresét jelenti - mondta szombaton Kökény Mihály MSZP-s országgyűlési képviselő Kiskunfélegyházán.

Az uniós források révén évente 70 milliárd forint fordítható a magyar egészségügy fejlesztésére, melyből Bács-Kiskun megye 15,3 milliárd forinttal részesedik - mondta az Országgyűlés egészségügyi bizottságának elnöke a városi kórházban tartott szakmai fórumon - idézi a távirati irodát a bama.hu

A legjelentősebb Kecskeméten a megyei kórház 10,5 milliárd forintos fejlesztése a pólus kórházak programja keretében, amit még kiegészít egy 620 millió forintos, a sürgősségi ellátás fejlesztésére fordítható összeg - mondta Kökény Mihály.

Az európai parlamenti választáson az MSZP-lista 8. helyén induló politikus beszámolt arról: döntés született a kistérségi járóbeteg-szakellátó központok fejlesztéséről is, melynek keretében Jánoshalmán 860 millió forint, míg Kiskunmajsán 946 millió forint áll rendelkezésre. Fejlesztik a megye több településének mentőállomását, az alapellátást, valamint a meglévő szakrendeléseket is - fűzte hozzá.

Kökény Mihály hangsúlyozta: az által biztosított forrásokból az újonnan csatlakozott országok közül az ötödik legnagyobb forrásfelhasználással rendelkezünk, megelőzve Csehországot és Szlovákiát.

 Emlékeztetett arra, hogy az Európai Unió 2007-től 2013-ig tartó költségvetési ciklusában Magyarország rendelkezésére álló 7.000 milliárd forintból, már 2.300 milliárd forintot odaítéltek a pályázóknak. Az EP-i képviselők jól lobbiztak az ország érdekében - mondta. Kökény Mihály szerint az a cél, hogy olyan képviselői legyenek a június 7-ei választások után is Magyarországnak, hogy a 2014-től induló költségvetési ciklusban rendelkezzenek olyan érdekérvényesítő képességgel, hogy hasonló támogatás érkezzen akkor is az országba.

Kökény Mihály Kecskemét kórház
Kapcsolódó cikkek