Cégvilág

Megfeleződött a Vodafone profitja - Minek örül a cég?

A Vodafone a márciussal végződő üzleti évben 53,4 százalékkal kisebb profitot termelt, mint az előző időszakban. A cég vezérigazgatója szerint azonban a most nyilvánosságra hozott eredmények mutatják az idejében megtett válságkezelő lépések hatását.

"Az eredmények megmutatják, milyen jelentős hatást értek el az idejében bevezetett kríziskezelő döntések, valamint azt, milyen előnyökkel jár a földrajzi diverzifikáció" – kommentálta az AFP-nek a Vodafone ma nyilvánosságra hozott jelentését Vittorio Colao vezérigazgató.

A márciussal végződő üzleti évben a profit 53,4 százalékkal, 4,19 milliárd fontra csökkent. Az eredményeket az erős font és a jó ázsiai szereplés javította, a Spanyolországban elszenvedett piacvesztés pedig rontotta. A Vodafone ennek hatására felgyorsította egy milliárd fontot kitevő költségcsökkentési programját.

A cégvezető úgy fogalmazott: a novemberben útjára indított program jól vizsgázott, a vállalat továbbra is pénzt termel. Colao szerint a figyelem továbbra is a szigorú tőkegazdálkodásra és a befektetői megtérülésre koncentrálódik. A költségcsökkentési terv mintegy 65 százalékát a 2010 márciusával végződő üzleti év végéig valósítják meg, az osztalékot 3,5 százalékkal emelte a vállalat.

Vodafone költségcsökkentés negyedév mobil jelentés üzleti év válság
Kapcsolódó cikkek