Cégvilág

Négynapos munkahét, felmondás és leépítés a marcali ventillátorgyártónál

Négynapos munkahéttel és negyvennyolc dolgozó elbocsátásával kezdte a májust a marcali Ziehl-Abegg ventillátorgyártó kft. - írta csütörtökön a Somogyi Hírlap.

A cég 1995 óta meghatározó gazdasági szereplője a térségnek, s az egyik legnagyobb foglalkoztatóvá lépett elő a marcali farmergyártó Mustang bezárása óta - olvasható a megyei napilapban, amelynek Szijártó Ferenc ügyvezető igazgató elmondta: átlagosan negyvenöt-ötven százalékkal esett vissza a termelésük. Közölte: a kft. jelenleg négyszáz dolgozót foglalkoztat, de őket is csak heti 32 órás munkarendben.

A foglalkoztatási alaptól nem kaptak támogatást, ezért nem hosszabbították meg a meghatározott idejű szerződéseket, másoknak kénytelenek voltak felmondani.

Az még egyelőre bizonytalan, hogy a csökkentett munkaidőt mikor tudják visszaállítani a 40 órás munkahétre - mondta az igazgató, aki arról is beszámolt, hogy a válság a Ziehl-Abeggnél tervezett kilenc és félmillió eurós fejlesztést is érinti, lassítja a beruházás szakaszainak ütemét.

Tavaly a künzelsaui anyavállalat a marcali gyár bővítéséről döntött, ami az eredeti elképzelések szerint további száz-százötven embernek teremtett volna munkahelyet a térségben.

ventillátorgyár Ziehl-Abegg leépítés Marcali
Kapcsolódó cikkek